Mandlové mléko

Mandlové mléko je výborná pochoutka plná cenných minerálních látek jako je např. vápník, hořčík a další… Dá se pít jen tak nebo přidat např. do chia pudinku, koprovky nebo použít jako mléko do kávy.

  • hrnek přes noc namočených mandlí
  • 3 namočené datle nebo jiné sladidlo, které máte rádi
  • 3 hrnky vody

Mandle večer namočíme do vlažné vody, ráno scedíme a oloupeme. Nasypeme do mixéru, přidáme datle a vodu. Pokud nechceme mléko nasládlé, datle nepřidávejte. Mixujeme 2 minuty a poté přecedíme přes plátýnko nebo sítko. Čerstvé mandlové mléko nalijeme do sklenice s uzávěrem a skladujeme v ledničce maximálně dva dny, déle většinou nevydrží. Je to dobrý základ pro mnoho dalších dobrot.

Mandle na mandlové mléko není třeba loupat, ale oloupaná mandlová drť je dobrá do pomazánek a po usušení jako mouka do sušenek nebo vánočního cukroví.

Recept v naší kuchařce najdete na straně 18 a Martinův videorecept, který je součástí receptu koprovku je zde…

Mandlové mléko umixujete jakýmkoli mixérem.

Komentáře

Autor: Martin

To že existujeme není vůbec nic samozřejmého a stojí za to, to prozkoumat...