Domácí chipsy z červené řepy

15% sleva na obě naše kuchařky končí již tuto neděli! Zadejte slevový kupón RADOST v pokladně našeho e-shopu a sleva se vám automaticky odečte a pozor platí úplně na všechny položky v košíku, tj. i ty zvýhodněné a s dopravou stále zdarma! Chcete-li koupit naše kuchařky jako dárek vašim blízkým a vnést novou inspiraci do jejich stravovacích návyků, tak teď je ten správný čas! 🙂

A proč máme radost? Dotiskujeme naši vánoční kuchařku Zdravé cukroví a brzy i naši první kuchařku Vařit či nevařit? Zdravé cukroví není jen o sladkém cukroví. Najdete v ní i mnoho výborných receptů na slané mlsání. Chipsy z červené řepy nebo kapusty, indické, dýňové a cuketové krekry. Mezi oblíbené recepty patří i „bramborový salát“ (bez brambor) nebo pikantní kuličky. Prostě spousta inspirace, jak mlsat zdravě, bez přepáleného tuku a zcela zbytečných kil navíc… Takže, jak na chipsy?

Chipsy z červené řepy

  • 1 větší řepa
  • 2 PL olivového oleje
  • 4 PL citrónové šťávy nebo ume octa
  • 4 PL vody
  • ½ ČL mořské soli nebo podle chuti
  • špetka mletého pepře

Řepu očistíme, nakrájíme na menší tenké plátky a dáme do misky. Přidáme olej, citrónovou šťávu, vodu, sůl, pepř, dobře promícháme a necháme chvíli macerovat (min. 20 minut) a opět několikrát promícháme. Takto připravené plátky červené řepy sušíme na plátech v sušičce přibližně 24 hodin do křupava. Hotové chipsy uchováváme v suchu bez přístupu vzduchu. Je to opravdu snadné a výsledek za to stojí!

Stejný pracovní postup můžeme zvolit také pro chipsy z mrkve, petržele nebo pastináku, očištěné a nakrájené na tenká kolečka. Zejména chipsy z pastináku jsou vynikající – napíšeme o nich brzy!

 

O přístrojích a našem slevovém kupónu čtěte v rubrice Jak na to.

Komentáře

Autor: Martin

To že existujeme není vůbec nic samozřejmého a stojí za to, to prozkoumat...