Dýně Hokaido je výborná podzimní zelenina plná vitamínů a minerálů. Už její zářivě oranžová barva a tvar potěší. Dá z ní vykouzlit spousta dobrých vařených či nevařených jídel. Třeba polévky 🙂 Toto je náš druhý raw recept na dýňovou polévku. Ten první, který si můžete prohlédnout zde byl s kokosovým mlékem, chilli a kari kořením.
Krémová polévka z dýně Hokaido
- 1 hrnek oloupané, na kostičky nakrájené dýně
- 2 PL slunečnicového oleje, 2 PL ume octa, 2 PL vody
- 1 hrnek nadrobno nakrájené mrkve
- 1/3 hrnku předem namočených kešu ořechů
- 1 PL práškového zeleninového bujónu v bio kvalitě
- 1 hrnek teplé vody
- sušená dýňová semínka, předem namočená
Na kostičky nakrájenou dýni dáme do misky, pokapeme panenským slunečnicovým olejem, ume octem, dvěma lžícemi vody, promícháme a necháme alespoň dvě hodiny odležet. Poté směs dáme do mixéru (nejlépe vysokootáčkového), přidáme ostatní ingredience a umixujeme na hladkou, hustou konzistenci. Podle chuti ozdobíme třeba dýňovými semínky. Polévka má výbornou chuť, je jemná a zasytí. Uvedené množství je na jednu velkou porci nebo na tři menší.
Recepty na další polévky najdete zde a v našich šikovných kuchařkách.
O přístrojích a našem slevovém kupónu čtěte v rubrice Jak na to.