2 kuchařky za 1 dokud nezačne sněžit. Svatomartinská nadílka!

Martinové mají svátek a nadělují i tento rok a tentokrát pořádně! 2 kuchařky za cenu jedné!

Vyberte si 2 libovolné kuchařky, v pokladně vložte slevový kupón DVEZAJEDNU a jednu kuchařku dostanete zdarma 🙂 A proč taková sleva? Dnes přivezou z tiskárny druhé vydání vánoční kuchařky Zdravé cukroví! Těšíme se! Je v ní několik nových receptů (např. malinový dort), některé recepty jsou nově vyfocené, knížka je opravená a celkově je prostě ještě lepší než první vydání 🙂

Recept na Svatomartinské koláčky v ní ale nenajdete – takže čtěte dál!

Tento výborný dezert jsme pojmenovali Svatomartinské koláčky. Vyloupl se totiž  na sv. Martina klukům k svátku. Je krásně barevnou, voňavou a chuťově lahodnou kombinací ze dvou jiných receptů. Podklad je krusta z Malinového dortu, krém jsou Nugátové pralinky (naplacato) a na zdobení jsme použili drcené kakaové boby. Jednoduché, že? Jako forma posloužila plastová miska obdélníkového tvaru ze staré kuchyňské váhy z 80. let. A kupodivu se dnes, ve věku digitálních kuchyňských vah, tento typ stále ještě prodává.

Lahodné svatomartinské koláčky

Krusta:

  • 1,5 hrnku strouhaného kokosu
  • 3 PL rýžového sirupu v bio kvalitě
  • 1/3 ČL mleté kurkumy

Strouhaný kokos umeleme na kašovitou strukturu a smícháme se sladidlem a kurkumou.  Libovolnou formu vyložíme potravinářskou fólií a měkké těsto  sem rovnoměrně rozprostřeme.

Svatomartinský koláček

Čokoládový krém:

  • 5 vrchovatých PL ztuhlého kokosového oleje
  • 5 vrchovatých PL datlové pasty (tj. hrnek a půl sušených datlí, předem namočených – min. 4 hodiny, poté slitých a umixovaných na jemnou pastu)
  • 1/2 ČL vanilkového prášku a 3 PL kakaového prášku

Kokosový tuk rozpustíme v teplé vodní lázni a dáme do mixéru k datlové pastě. Krátce ručně promícháme, přidáme vanilkový a kakaový prášek a umixujeme na hustý krém.

Hustý krém, který na všech kurzech a u drtivé většiny strávníků v různých podobách vzbuzoval výkřiky spokojenosti a dobré nálady naneseme rovnoměrně do připravené formy na krustu, posypeme drcenými kakaovými boby a necháme v lednici ztuhnout. Po ztuhnutí nakrájíme. Mňaaam 

 

Další sladké recepty najdete v našich šikovných kuchařkách 
O přístrojích a slevovém kupónu čtěte v rubrice Jak na to.

Komentáře

Autor: Martin

To že existujeme není vůbec nic samozřejmého a stojí za to, to prozkoumat...