Ať už slavíte hallooween anebo ne, dobrá dýňová polévka ať už vařená nebo nevařená patří k tradičním podzimním dobrotám 🙂
- 1/2 dyně
- 2 střední mrkve
- 2 menší petržele
- 1 hrnek kokosového mléka
- 1/2 ČL kari
- 1/4 ČL chilli
- 1 ČL soli
- na zdobení namočená dýňová semínka a drcený červený pepř
Dýni oloupeme, mrkev a petržel očistíme, a vše nakrájíme na menší kousky, přidáme hrnek kokosového mléka a koření a pomocí vysokootáčkového mixéru umixujeme na hladký krém. Zdobíme třeba namočeným dýňovým semínkem a drceným červeným pepřem. Polévka je nejlepší hned po umixování. Je velmi vydatná. Použijete-li v zimě teplou vodu, tak vás i příjemně zahřeje 🙂 Někdy také přidáváme trochu namočené pohanky (ideálně přes noc). A nejste-li striktní v raw stravě, tak s teplým bramborem je také super!
A povedený Martinův videorecept si nenechte ujít zde…
Více o přístrojích na živou stravu a našem slevovém kupónu čtěte v rubrice Jak na to.