- 1 hrnek máku + 1/3 hrnku strouhaného kokosu
- 1/4 hrnku agávového sirupu
- 4 jablka
- hrst mandlí, předem namočených a oloupaných
- plody goji + drcené kakaové boby
- trochu rozinek
Směs máku a kokosu umeleme na makovém mlýnku nebo umixujeme. Přidáme agávový sirup a pořádně promícháme, až vznikne jednolitá hmota. Umytá jablka nakrájíme na kolečka a zbavíme jadřinců. Čajovou lžičkou vykrajujeme makovo-kokosovou směs, položíme do středu jablečného kolečka a rozprostřeme. Ozdobíme předem namočenými a oloupanými mandlemi, plody goji, drcenými kakaovými boby či rozinkami. Uchováváme v chladu a brzy sníme. Takto upravený mák je živý a nemá rád dlouhé skladování.
V naší kuchařce najdete na straně 42 a Martinův videorecept zde…
Na tento recept, kromě mlýnku na mák, nepotřebujete žádný přístroj.