Makový koláček jablkáček

  • 1 hrnek máku + 1/3 hrnku strouhaného kokosu
  • 1/4 hrnku agávového sirupu
  • 4 jablka
  • hrst mandlí, předem namočených a oloupaných
  • plody goji + drcené kakaové boby
  • trochu rozinek

Směs máku a kokosu umeleme na makovém mlýnku nebo umixujeme. Přidáme agávový sirup a pořádně promícháme, až vznikne jednolitá hmota. Umytá jablka nakrájíme na kolečka a zbavíme jadřinců. Čajovou lžičkou vykrajujeme makovo-kokosovou směs, položíme do středu jablečného kolečka a rozprostřeme. Ozdobíme předem namočenými a oloupanými mandlemi, plody goji, drcenými kakaovými boby či rozinkami. Uchováváme v chladu a brzy sníme. Takto upravený mák je živý a nemá rád dlouhé skladování.

V naší kuchařce najdete na straně 42 a Martinův videorecept zde…

Na tento recept, kromě mlýnku na mák, nepotřebujete žádný přístroj.

Komentáře

Autor: Martin

To že existujeme není vůbec nic samozřejmého a stojí za to, to prozkoumat...