Zmrzlina banánovo-jahodová

  • 2 banány
  • 1 hrnek jahod
  • jahody na zdobení

Oloupané banány nakrájíme na kousky. Umyté jahody odstopkujeme a větší z nich rozkrojíme na půlky. Ovoce dáme zmrazit do mrazáku. Na výrobu zmrzliny potřebujeme silný vysokootáčkový mixér. Před mixováním je dobré nechat mražené banány a jahody v pokojové teplotě asi 10 minut odstát. Hotovou zmrzlinu ozdobíme kouskem čerstvé jahody a ihned podáváme – roztéká se velmi rychle.

Před mixováním pro zjemnění chuti můžeme přidat i trochu para ořechů nebo předem namočených kešu. Zmrzlinka má pak více „mléčnou“ chuť. Místo jahod můžeme použít i maliny, borůvky anebo vše dohromady. Možností, jak ji upravit je mnoho – uvádíme tu nejjednodušší funkční verzi a je jen na nás jak ji momentálně dotvoříme 🙂
Vedrům zdar a dobrou chuť!

V naší kuchařce najdete na straně 116 a Martinův videorecept je zde…

Více o přístrojích a našem slevovém kupónu čtěte v rubrice Jak na to.

Komentáře

Autor: Martin

To že existujeme není vůbec nic samozřejmého a stojí za to, to prozkoumat...