- 1 středně velká červená řepa
- 1 velká červená cibule
- 2 PL slunečnicového oleje
- trocha ume nebo jablečného octa
Červenou řepu umyjeme, oloupeme a nakrájíme na osminky, ze kterých krájíme tenké plátky. Cibuli očistíme, nakrájíme na čtvrtky a dále také na tenké plátky. Řepu i cibuli dáme do misky, zakapeme olejem a přidáme ocet podle chuti. Vše promícháme a necháme v chladu uležet — nejlépe přes noc. Druhý den je nejlepší.
Nejlepší saláty jsou z nechemizované a s láskou vypěstované zeleniny. U salátu z červené řepy to platí dvojnásob. Ekologicky vypěstovaná řepa a „normální“ řepa — to jsou dvě různé řepy 🙂 a dva různé saláty…
V naší kuchařce najdete na straně 80 a Martinův videorecept je zde…