Skořenky 😋 jednoduchý mls pro každou příležitost. Datle, kešu, vanilka trochu kokosoveho oleje a obalit ve skořici Receptík z naší vánoční kuchařky.
- 1,5 hrnku sušených datlí
- 1 hrnek kešu ořechů (předem namočených a usušených)
- 1 ČL vanilkového prášku
- 2 PL kokosového oleje
Datle a ořechy umeleme na masovém strojku nebo pomocí přídavného zařízení některých odšťavňovačů. Máme-li silný mixér, můžeme i umixovat. Odpeckované datle je lepší prohnat strojkem dvakrát, aby byly co nejjemnější. Do směsi přidáme vanilkový prášek a kokosový olej, pořádně prohněteme. Chvíli to trvá a je potřeba pořádně přitlačit. Z hotového těsta koulíme malé kuličky, které necháme v chladu ztuhnout. Jakmile jednou ztuhnou, dobře drží tvar i při pokojové teplotě.
Hotové kuličky obalíme v čerstvě umleté skořici. Vypadají jako malé brambůrky a chutnají báječně.
Další recepty najdete v našich šikovných kuchařkách.