Malinové košíčky
jsou naším úplně novým i když trochu staronovým receptem 🙂 Je to malá obměna původních Maminčiných košíčků z kuchařky Zdravé cukroví a vznikl vlastně nějak sám od sebe. Z naší kredence totiž občas jen tak něco vypadne, protože se to tam už nevejde, a tak to s něčím smícháme a něco z toho vyleze. A tentokrát to byl letící pytlík s mrazem sušeným malinovým práškem, který má společně se spoustou dalších dobrot ve svém obchůdku Svět plodů.
Těsto:
- 1 hrnek sušených datlí bez pecek
- 1 hrnek kokosové mouky
- 3-4 vrchovaté PL malinového prášku
Sušené datle propláchneme pod tekoucí vodou a umeleme na hustou a měkkou kaši. Přidáme kokosovou mouku (v mixéru umletý kvalitní strouhaný kokos), malinový prášek a uhněteme voňavé těsto. Formičku košíček vyložíme potravinářskou fólií, protože naše formička je stará kovová po babičce a bez fólie se z ní těsto nehne. Těsto po malých kouscích natlačíme do formiček, opatrně vyklopíme a hotové košíčky dáme buď vychladit do lednice nebo minimálně na 12 hodin sušit do sušičky.
Čokoládový krém:
- 5 vrchovatých PL ztuhlého kokosového oleje
- 5 vrchovatých PL datlové pasty (tj. hrnek a půl sušených datlí, předem namočených – min. 4 hodiny, poté slitých a umixovaných na jemnou pastu)
- 1/2 ČL vanilkového prášku a 3 PL kakaového prášku
Kokosový tuk rozpustíme v teplé vodní lázni a dáme do mixéru k datlové pastě. Krátce ručně promícháme, přidáme vanilkový a kakaový prášek a umixujeme na hustý krém. Hotovým krémem naplníme zdobítko a plníme malinové košíčky. Hotovou dobrotu můžeme podle fantazie ozdobit. Na nás se z kredence vysypala troška drcených kakaových bobů. Košíček, tedy hromada košíčků je na světě, voní a chutná excelentně nakonec jako každá živá, čistá potravina a potěší všechny hosty široko daleko.
Další sladké recepty najdete v našich šikovných kuchařkách
O přístrojích a našem oblíbeném slevovém kupónu čtěte v rubrice Jak na to.