V receptu na raw pracny v naší kuchařce Zdravé cukroví píšeme, že pokud použijeme větší formičky, vzniknou neforemné hromádky a ejhle už je to jinak. Žabka a spol. jsou toho názornou ukázkou…
Jak to?
Ořechy už nemeleme v mixéru, ale protlačíme přes homogenizační pouzdro naší stařičké Omegy.
Čtěte dál…
Pracny
- 1 hrnek kešu ořechů, předem namočených, usušených a jemně namletých
- 2 PL kakaového prášku
- 2 ČL mleté skořice
- 1/2 ČL drceného hřebíčku
- 1/2 hrnku strouhaného kokosu, umixovaného skoro na hustou kaši
Upravíme si předem kešu ořechy – namočíme, usušíme v sušičce a jemně nameleme. Dříve to obstarával mixér, ale moment mezi tím, kdy je to sypká a kdy už krémová směs způsobil, že jsme raději mixovali kratší dobu a umixované ořechy byly docela „velké“.
Když se smíchaly s ostatními ingrediencemi a vyválelo se těsto, ve větších formičkách nedrželo tvar. Nedávno jsme ale zkusili umlýt ořechy na elektrickém mlýnku (říká se tomu zhomogenizovat) – přídavném zařízení našeho nesmrtelného a opravdu úžasného odšťavňovače Omegy 9004 alias Sana EUJ-707.
Kešu směs je díky tomu jemňoučká a tvoří s ostatními přísadami tvárné těsto. A konečně se dostaly ke slovu rozmanité, staré a veselé kovové formičky po babičce Růžence. Vyložíme je kouskem fólie, natlačíme těsto a jemně vyklopíme.
Sušíme v sušičce do 45 stupňů tak dlouho, jak je potřeba. Minimálně 12 hodin.
Připravovat raw sladkosti mě moc baví, různé recepty z našich knížek kombinuji a stále dotvořuji, prostě si hraju… 🙂
Další dobré recepty najdete v našich šikovných kuchařkách
Martinův osobní 20% slevový kupón MARTIN108 na raw dobroty v e-shopu lifefood.cz je opět platný! O přístrojích a našich oblíbených slevových kupónech čtěte v rubrice Jak na to.