Recept na kakaová i vanilková vosí hnízda máme v naší kuchařce Zdravé cukroví. Tento je ale trochu pozměněný. Má jiné podkladové kolečko, je celé ovocné a jinou náplň – je ze sladkého kešu másla. A sklidil doma velký úspěch.
VOSÍ HNÍZDA
- 1 hrnek sušených datlí bez pecek
- 1 hrnek strouhaného kokosu, umixovaného na kaši
- 1 vrchovatá PL kakaového raw prášku
Datle opláchneme pod tekoucí vodou a pomeleme, přidáme kokosovou kaši a raw kakaový prášek a vypracujeme vláčné těsto.
Malé kousky těsta natlačíme do formiček na vosí hnízda tak, aby střed zůstal prázdný a opatrně vyndáme. Necháme chvíli ztuhnout v chladu a poté naplníme krémem a přiklopíme podkladovým kolečkem.
KRÉM Z KEŠU MÁSLA
- 3/4 hrnku kešu ořechů, nejlépe předem namočených a usušených
- slabá 1/4 hrnku agávového sirupu
- 1/4 ČL vanilkového prášku
Všechny ingredience umixujeme ve vysokootáčkovém mixéru na hustou, jednolitou konzistenci a naplníme vosí hnízda. Jako podkladové kolečko dáme tvořítkem vykrojená malá kolečka z višňové nebo rybízové marmeládové placky. Recept na marmeládové placky najdete třeba zde a je také v obou našich kuchařkách. Sušíme je v létě a máme jich pořádnou zásobu na celou zimu. Ty u nás prostě nemůžou chybět… Dají se vyrobit i kdykoli během roku z rozmrazeného ovoce. Nebo lze použít i ovocné tyčinky ze Světa plodů.
Připravovat raw sladkosti mě moc baví, různé recepty z našich knížek kombinuji a stále dotvořuji, prostě si hraju… 🙂
Další dobré recepty najdete v našich šikovných kuchařkách
Martinův osobní 20% slevový kupón MARTIN108 na raw dobroty v e-shopu lifefood.cz je opět platný! O přístrojích a našich oblíbených slevových kupónech čtěte v rubrice Jak na to.