- 1 hrnek sušených rajčat, předem namočených
- 1/2 hrnku sušených datlí, předem namočených
- 1/2 malé žluté cibule
- 1/4 hrnku panenského slunečnicového oleje
- 2 PL citrónové šťávy
- 1–2 ČL soli
- 1/2 ČL pepře
Předem namočená rajčata a datle propláchneme vodou a slijeme. Spolu s ostatními ingrediencemi umixujeme na hladký krém a je hotovo. Kečup je velmi vděčná příloha, která v chladu vydrží v uzavřeném obalu i pár dní. V naší lednici ji najdete hodně často. Výborný je například do tortill, ke špagetám, na různé placky nebo prostě jen jako pomazánka na zeleninu…
Recept v naší kuchařce najdete na straně 38 a Martinův videorecept je zde…
Více o přístrojích a našem slevovém kupónu čtěte v rubrice Jak na to.