- 2 červené nebo žluté papriky
- 2–3 hrnky čerstvé nebo mražené kukuřice
- 1 ČL kajenského pepře
- 1 ČL mletého římského kmínu
- 1 PL citrónové šťávy
- 1–2 ČL soli
- a nakonec 1/2 hrnku zlatého lněného semínka, předem namočeného v 1 hrnku vody
Všechny ingredience umixujeme, kromě namočeného lněného semínka, přidáme až nakonec a s ním mixujeme už jen krátce. Naběračkou nabíráme tekuté těsto, které na tukem lehce pomazaném pečicím papíru vytvarujeme špachtlí na tenkou placku. Sušíme v sušičce asi 7 hodin, až je těsto suché, ale vláčné, aby ještě šlo ohýbat. Hotové tortilly potřeme naším domácím kečupem, plníme nakrájenou zeleninou a nakonec pokapeme kešunézou. Pokud tortillovou placku sušíme déle, nalámeme z ní pak výborné křupavé krekry. Tortilly jsou velmi oblíbené a na kurzech mají vždy velký úspěch.
Recept na tortilly najdete v naší kuchařce na straně 75, na domácí kečup na straně 38 a na kešunézu na straně 40.
Martinovy videorecepty na tortilly, kečup a kešunézu jsou níže…
A určitě také zkuste naše slané krekry ala tortilly, výroba je podobná, rozdíl je jen ve složení a délce sušení…
Více o přístrojích a našem slevovém kupónu čtěte v rubrice Jak na to.