Mexické tortilly

  • 2 červené nebo žluté papriky
  • 2–3 hrnky čerstvé nebo mražené kukuřice
  • 1 ČL kajenského pepře
  • 1 ČL mletého římského kmínu
  • 1 PL citrónové šťávy
  • 1–2 ČL soli
  • a nakonec 1/2 hrnku zlatého lněného semínka, předem namočeného v 1 hrnku vody

Všechny ingredience umixujeme, kromě namočeného lněného semínka, přidáme až nakonec a s ním mixujeme už jen krátce. Naběračkou na­bí­ráme tekuté těsto, které na tukem lehce pomazaném pečicím papíru vytvarujeme špachtlí na tenkou placku. Sušíme v sušičce asi 7 hodin, až je těsto suché, ale vláčné, aby ještě šlo ohýbat. Hotové tortilly potřeme naším domácím kečupem, plníme nakrájenou zeleninou a nakonec pokapeme kešunézou. Pokud tortillovou placku sušíme déle, nalámeme z ní pak výborné křupavé krekry. Tortilly jsou velmi oblíbené a na kurzech mají vždy velký úspěch.

Tortilly sušíme vždy ve větším množství, protože jsou rychle pryč :-)
Tortilly sušíme vždy ve větším množství, protože jsou rychle pryč 🙂

Recept na tortilly najdete v naší kuchařce na straně 75, na domácí kečup na straně 38 a na kešunézu na straně 40.

Martinovy videorecepty na tortilly, kečup a kešunézu jsou níže…

A určitě také zkuste naše slané krekry ala tortilly, výroba je podobná, rozdíl je jen ve složení a délce sušení…

Více o přístrojích a našem slevovém kupónu čtěte v rubrice Jak na to.

Komentáře

Autor: Martin

To že existujeme není vůbec nic samozřejmého a stojí za to, to prozkoumat...