Tato polévka je jedním z nejúspěšnějších receptů z našich kurzů…
- 1 velký kořen petržele
- 4 velké mrkve
- 1/2 malé cuketky
- 1/2 střední žluté cibule
- šťáva z 1/2 citrónu
- 4 PL panenského slunečnicového oleje
- 1/2 ČL mletého pepře
- 1 ČL soli (nebo koření Würzl)
- 1 až 1,5 hrnku vlažné vody, podle toho, jak hustou polévku chceme
Zeleninu očistíme, nakrájíme na malé kousky, přidáme ostatní přísady a pomocí vysokootáčkového mixéru umixujeme na hladký krém. Zdobíme kousky petrželové nebo celerové natě. Polévka je nejlepší hned po umixování. Je to velmi vděčný a vydatný pokrm, kterým potěšíte a překvapíte i leckterého běžného strávníka. Použijete-li v zimě teplou vodu, tak vás i příjemně zahřeje 🙂 Někdy také přidáváme – ani ne tak pro chuť, jako pro pocit si do něčeho kousnout – trochu namočené pohanky (ideálně přes noc). A nejste-li striktní v raw stravě, tak s teplým bramborem je také skvělá!
Recept v naší kuchařce najdete na straně 21 a Martinův videorecept zde…
Více o přístrojích na živou stravu a našem slevovém kupónu čtěte v rubrice Jak na to.