Polévka à la svíčková

Tato polévka je jedním z nejúspěšnějších receptů z našich kurzů…

  • 1 velký kořen petržele
  • 4 velké mrkve
  • 1/2 malé cuketky
  • 1/2 střední žluté cibule
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • 4 PL panenského slunečnicového oleje
  • 1/2 ČL mletého pepře
  • 1 ČL soli (nebo koření Würzl)
  • 1 až 1,5 hrnku vlažné vody, podle toho, jak hustou polévku chceme

Zeleninu očistíme, nakrájíme na malé kousky, přidáme ostatní přísady a pomocí vysokootáčkového mixéru umixujeme na hladký krém. Zdobíme kousky petrželové nebo celerové natě. Polévka je nejlepší hned po umixování. Je to velmi vděčný a vydatný pokrm, kterým potěšíte a překvapíte i leckterého běžného strávníka. Použijete-li v zimě teplou vodu, tak vás i příjemně zahřeje 🙂 Někdy také přidáváme – ani ne tak pro chuť, jako pro pocit si do něčeho kousnout – trochu namočené pohanky (ideálně přes noc). A nejste-li striktní v raw stravě, tak s teplým bramborem je také skvělá!

Recept v naší kuchařce najdete na straně 21 a Martinův videorecept zde…

Více o přístrojích na živou stravu a našem slevovém kupónu čtěte v rubrice Jak na to.

Komentáře

Autor: Martin

To že existujeme není vůbec nic samozřejmého a stojí za to, to prozkoumat...