Kokosové mléko

  • 1 hrnek strouhaného kokosu nebo čerstvé dužniny
  • 3–4 namočené datle
  • 3–4 hrnky vody
  • volitelně špetka soli

Postup je hodně podobný jako při výrobě mandlového mléka, s tím rozdílem, že nemusíte loupat mandle 🙂 Kokos nasypeme do mixéru, přidáme datle a vodu. Pokud nechcete mléko mírně nasládlé, datle nepřidávejte. Mixujeme asi 2 minuty a poté přecedíme přes plátýnko. Máte-li hodně silný mixér a nevadí vám hustší konzistence cedit ani nemusíte. Čerstvé kokosové mléko nalijeme do sklenice s uzávěrem a skladujeme v ledničce jeden maximálně dva dny, déle nevydrží. Použijete-li nádobu s užším hrdlem, mléko vám u hrdla za nedlouho vysráží vrstvu kokosové smetany a to je fakt mňamka 🙂

Nemáte-li doma zrovna strouhaný kokos, použijte hrnek namočených kešu nebo nebo půl hrnku konopných semínek nebo máku 🙂 Konopné a kešu mléko ale necedíme a užíváme si ho jak je. Všechna mléka jsou velmi výživná a chutná sami o sobě, ale skvěle zjemní každé smoothie nebo vaši ranní kávu!

Další snadné a rychlé recepty najdete v našich kuchařkách. Video recept na rostlinná mléka připravujeme. O přístrojích, které jsou třeba na živou stravu a našem 5% slevovém kupónu čtěte v rubrice Jak na to 🙂

 

Komentáře

Autor: Martin

To že existujeme není vůbec nic samozřejmého a stojí za to, to prozkoumat...